10/08/20

Robisz bigos czasami?


Ja robię, zawsze kiedy zaczyna się pierwsza młoda kapusta i tak przez całe lato.

Przepis prosty, tak prosty, że bardziej uprościć się nie da.


Bigos domowy z młodej kapusty:

  1.  kapusta
  2.  marchewka
  3.  pomidory lub przecier pomidorów
  4.  trochę kiełbasy
  5.  kminek
  6.  sól


Pokroić wg własnego upodobania, 
gotować tak długo, 
aż kapusta i marchewka będą miękkie.


A jaki zapach rozchodzi się po domu, wszyscy łykają ślinkę, nie czytaj przed obiadem :-))








Zawsze ten bigos kojarzy mi się z latem, nie ma bigosu, nie ma lata.

Smacznego! :-)


21 komentarzy:

  1. Zrobię, zawsze dodawałam kapusty kiszonej, ale spróbuję bez...

    OdpowiedzUsuń
  2. No przyznam, że teraz to narobiłaś mi ochoty na bigos :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smakowicie i chyba wiem, co dzisiaj zrobię na obiad. Z młodej kapusty jest najlepszy.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pewnie, że bardzo chętnie przygotowuję, ale jeszcze chętniej go kosztuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie zawsze jest to z dodatkiem kapusty kiszonej. Z chcecią spróbuję tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię zawsze z zapasem !! Ale jeszcze wędzony boczuś musi być...;o)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda smakowicie ! Nigdy takie nie robiłam , ale narobiłaś mi ochoty i zrobię na pewno ;-)
    Ja z młodej kapustki uwielbiam zasmażaną z koperkiem - na maśle ,albo duszę z boczusiem . Też przepychota ;-)
    Pozdrawiam ciepło :*

    OdpowiedzUsuń
  8. Dawno robiłam bigos :) Aż mam na niego smaka

    OdpowiedzUsuń
  9. Wędrówki po kuchni10 sierpnia, 2020

    Młoda kapusta jest wyjątkowa i smakuje pysznie! W sezonie obowiązkowo :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Młoda kapustę uwielbiam, ale robię bez kminku i pomidorów. Daje dużo marchewki, cebuli i koperku, do tego skwarki z boczku wędzonego. Zasadniczo latem mogę nie jeść nic innego 😂

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo smakowity wpis :D
    Uwielbiam młodą kapustę, ale przyrządzam bez kminku, gdyż nie przepadam.
    Jak tylko dorwę kapustę będę robić :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Smacznie wygląda, aż nabrałam na niego ochoty :) Chyba muszę zrobić. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Kurczę, a gdybym chciała zrobić bez mięsa, to czym by zastąpić kiełbasę? Jakieś pomysły? :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Masz rację,Twoj przepis prostszy być nie mógł,mój wygląda nieco inaczej,ale podobno równie smaczny. Nie wiem,nie lubię bigosu :P

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo pysznie wygląda ten bigos :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam każdy bigos i z młodej i ze starej kapusty

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja robię tylko na święta :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Domowy bigos i do tego chleb z masłem <3 nasze dzieciństwo :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam bigos, ale z kiszonej kapusty. Już się nie mogę doczekać kapuścianych przetworów! Pozdrawiam Ewa.

    OdpowiedzUsuń
  20. Ckekawa bylam tego wpisu:) ja tez zawsze robię bigos z pierwszej młodej kapusty :) coś jest w tym smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Od czasu do czasu lubię bigos, jest super.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...