Kisić można wszystko.
Tutaj czerwona kapusta.
Kapustę zjadam , a sok którego robię dużo, wypijamy codziennie po seteczce, a co :-)))
Zdjęcia są nieciekawe, bo nie myślałam, że będę je tutaj zamieszczać, ale na wieść, że unia chce zakazać kiszonek, to pomyślałam, że jednak ten post zamieszczę ku pamięci.
Kolor wyszedł bardzo podobny do denaturatu, chociaż bardzo ciemny fiolet :-))) Na zdjęciach niestety bardziej buraczkowy, ciekawie się pije taki fiolet :-)
Ja nie przepadam za czerwoną kapustą. w ogóle za kapustą. Anne 18.
OdpowiedzUsuńUwielbiam białą i czerwoną kapustę kiszoną. Też spijamy kwaśnicę. Unia chce zakazać kiszonek? Nie słyszałam. Bawarczycy i inne landy słyną z kiszonej kapusty i golonka więc nigdy się na coś takiego nie zgodzą. Wielokrotnie jadłam kapustę kiszoną w Niemczech.
OdpowiedzUsuńA Węgrzy i gulasz segedyński z kapustą kiszoną, to drugie danie narodowe.
Serdecznie pozdrawiam:)
Ale jak to UE chce zakazać kiszonek? Rozumiem że może tak być w sklepie nie kupimy, ale domowa na użyytek gospodarstwa domowego też nielegalnym sie stanie?
OdpowiedzUsuńNiestety zakazuja wszystkiego co ma pozytywny wpływ na zdrowie po to, aby napędzać firmy farmaceutyczne :(
Usuńkurcze ale ponoć: "wolnoć Tomku w swoim domku"... przesadzają naprawdę...
UsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapustkę, ale czerwoną kiszoną to nie pamiętam czy jadłam, a jak już to jak dawno temu :D Unia chce zakazać kiszenia? Nie słyszałam o tym. Z tego co wiem, to kiszonki są bardzo zdrowe, nie mówiąc już o tym jak bardzo są smaczne :)
Pozdrawiam cieplutko ♡
Ja lubię kiszoną białą kapustę. Do czerwonej, w żadnej formie nie umiem się przekonać.
OdpowiedzUsuńCzerwonej kapusty akurat jeszcze nigdy nie kisiłam.
OdpowiedzUsuńKiszonki są bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe.
OdpowiedzUsuńMoja mama zawsze kisiła czerwoną kapustę. Jest pyszna tak jak i biała :)
OdpowiedzUsuńLubię taką kapustę, ale rzadko jadam
OdpowiedzUsuńCzerwona kapusta obok buraków, to moje ulubione warzywa w surówkach. Gosia B.
OdpowiedzUsuńHm, zakazać kiszonek? A co w nich jest takiego złego?
OdpowiedzUsuńZakazać kiszonek? Nie tylko nie to, uwielbiam kiszonki. Nie lubię osób, które chcą ich zakazać. Angela
OdpowiedzUsuńKiszonki uwielbiam. W tym roku kisiłam kalafiora - no przepadłam, jest przepyszny!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię gotowaną czerwoną kapustę, gdyż jest bardzo smaczna. Na kiszoną też chętnie się skuszę pewnie już też w przyszłym roku.
OdpowiedzUsuńKoszonej czerwonej kapusty jeszcze nie jadłam, a bardzo ją lubię na surowo i gotowaną :) to jest świetny obiadowy dodatek
OdpowiedzUsuńNie kisiłam jeszcze czerwonej kapusty, ale białą kiszę od wielu lat. Możliwe, że spróbuję i z czerwoną.
OdpowiedzUsuńMałgorzata W.
Biala czy czerwona, lubie kazda kiszona kapuste :)
OdpowiedzUsuńWłasna kiszona kapusta to smaczny i jakże zdrowy słoik pełen witamin. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z kiszeniem czerwonej kapusty. Trochę mnie to zaskoczyło, ponieważ u nas zawsze kisiło się białą kapustę. Dość ciekawa sprawa.
OdpowiedzUsuńKiszoną kapistę uwielbiam i też sama robię. Ale nigdy jeszcze nie robiłam jej z czerwonej kapusty. Aż zachciało mi się takiej kiszonki.
OdpowiedzUsuńSok z kiszonej kapusty to bomba witaminowa, więc na zdrowie!
OdpowiedzUsuńAh! Kiszona kapusta to jest to co lubię! :-) Jednak informacja o UE i potencjalnym zakazie brzmi mało ciekawie...
OdpowiedzUsuń