Rósł przez jakiś czas w moim ogrodzie, ale nie zwracałam na niego uwagi.
W zeszłym roku trafił do zupy i zrobił się z niego hit sezonu.
W tym roku też już urósł i trafia wszędzie, jest jedzony praktycznie na okrągło.
Oczywiście trafi do słoików i trochę go zamrożę.
Maggi naturalna, a maggi z butelki to nie ten smak i nie ta poezja 😀
Ten zapach, ten smak, zakochałam się w lubczyku 💘
Taki byłem, taki na wiosnę się pojawiłem
Tak wyglądałem jak podrosłem
A teraz taki jestem duży i będę jeszcze większy
Zdecydowanie to trochę zapomniane zioło, ale przecież tak aromatyczne i co najważniejsze to naturalny składnik. Gosia B
OdpowiedzUsuńO lubczyk podobno najlepszy do rosołku :) i na miłość :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Ada Dusia
NIe znam lubczyka, zaraz wiecej o nim poczytam :)
OdpowiedzUsuńMy akurat na działce nie mamy lubczyku.
OdpowiedzUsuńNa pewno z jego dodatkiem dania są naprawdę świetne.
OdpowiedzUsuńWiadomo, że to na pewno inny smak niż maggi z butelki.
OdpowiedzUsuńWidzę, że jeśli chodzi o lubczyk jest się czym zachwycić.
OdpowiedzUsuńU mnie droga do lubczyku też była wyboista, ale polubiliśmy się! Teraz co sezon ląduje na moim balkonie :)
OdpowiedzUsuńO tak, tez uwielbiam lubczyk i jem fo na okrągło, bo i porządnie się rozrósł w ogrodzie;)
OdpowiedzUsuńLubczyk stosuję od wielu lat i nie wyobrażam sobie kuchni bez tego cudownego zioła.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
mam, lubię bardzo
OdpowiedzUsuńMam też lubczyk w ogrodzie, uwielbiam go. Zawsze mroże na zimę i mam do zup i sosów. Nie wyobrażam sobie bez niego rosołu :)
OdpowiedzUsuńTo pysznie, że możesz korzystać z niego przez cały rok.
UsuńJa nigdy nie używałam, ale ciągle mnie kusi dodac do rosołu. Ciekawe czy nada mu fajny smak.
OdpowiedzUsuńLubczyk w rosole naprawdę robi cuda
OdpowiedzUsuń