Stał u mnie tak z 10 lat garnek do gotowania na parze dość duży, nie wiem po co
go tak długo trzymałam , mogłam przecież oddać komuś, ale sobie stał , jakiś czas
temu spróbowałam go użyć i nie smakowało mi.
Wróciłam do niego znowu jakieś 2 miesiące temu i zaczęło się :-))
Jak ja się cieszę ,że go jednak zostawiłam i nikomu nie oddałam :-)
Gotuję na okrągło różne warzywa, a najlepiej mi smakują brokuły gotowane z masłem ghee robionym przeze mnie osobiście w domu i dziwę się ,że ludzie kupują gotowe ghee
skoro można zrobić samemu i jest to bardzo proste.
Polecam gotowanie na parze , tutaj są właśnie brokuły i seler mniam, pycha :-)
Ugotowały się na kolację :-)
Nie solą tych warzyw podczas gotowania , jem również bez soli tylko wrzucam na gorące jeszcze brokuły masło ghee...W smaku przypomina kalafior , który bardzo lubię również :-)
Kto z Was gotuje na parze ?
Ja mam szybkowar zepter, który dostałam w prezencie i tam również gotuje się jak na parze, a soli używam tylko by posolić wodę na makaron:-)
OdpowiedzUsuńJa już prawie inaczej nie gotujé.
OdpowiedzUsuńUwielbiam gotowane na parze warzywa i białe mięsko, ale do warzyw równie mocno lubię niezdowy sosik na bazie śmietanki lub majonezu ;)
OdpowiedzUsuńChętnie przygotowuję posiłki na parze, zwłaszcza w okresie dietkowania. :)
OdpowiedzUsuńJuż od dawna gotujemy na parze, teraz nie wyobrażam sobie innego sposobu na gotowanie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubie gotowanie na parze oraz posilki wlasnie takie lekkie. Wazna sprawa to odpowiednie doprawienie ;)
OdpowiedzUsuńbardzo zdrowa opcja gotowania :)
OdpowiedzUsuńGotuje czasem na parze ale rodzina się buntuje :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam ale nie smakują mi takie warzywa.Wiem,że to samo zdrowie,ale jakoś nie mogę sie przekonać.
OdpowiedzUsuńMam parowar w formie sitka na garnek i używam regularnie. Czasem gotoję rybę lub pierścionka drobiową od razu z jarzynami. To praktyczne gdy jestem akurat sama w domu. Gdy zaś gotujemy to lepiej użyć osobnej maszyny z kilkoma sitkami. Zmieści się więcej i obiad dla całej rodziny gotowy za jednym zamachem.
OdpowiedzUsuńCzęsto niedoceniane jest gotowanie na parze, a żarcie faktycznie można zrobić genialne!
OdpowiedzUsuńOoo inspirujesz ! Muszę wyciągnąć swój !
OdpowiedzUsuńKupiliśmy z mężem niedawno właśnie taki garnek do gotowania na parze i świetnie się sprawdza np. do gotowych mieszanek mrożonych albo do fasolki szparagowej :)
OdpowiedzUsuńJa jadam głównie surowe warzywa ;)
OdpowiedzUsuńchyba jeszcze nie jadłam tak gotowanych warzyw
OdpowiedzUsuńNie gotuję nigdy! Zwyczajnie obawiam się, że moje "kuchenne akcje" skończyły by się szybkim zejściem z tego świata ;) Ale odniosę się do nieco innego aspektu. A mianowicie - warto czasami wracać do rzeczy czy spraw, które wcześniej uznaliśmy za niepotrzebne. Czasami nawet po latach może okazać się, że jakiś przedmiot czy doświadczenie z przeszłości może okazać się niezwykle przydatne.
OdpowiedzUsuńP.S. A to, co widać na załączonych zdjęciach z pewnością smakuje wyśmienicie :) Pozdrawiam serdecznie Tomek.
W sumie nie gotuje na parze ale może spróbuję się przekonać. W końcu to całkiem zdrowo.
OdpowiedzUsuńJa gotuję tak bardzo często :)
OdpowiedzUsuńJa dużo gotuję na parze - warzywa i mięsa :-)
OdpowiedzUsuńCo to za masło? Podpowiesz przepis? :)
OdpowiedzUsuńMnie na przykład nie wszystkie warzywa smakują jeśli są gotowane na parze :D
OdpowiedzUsuńJa gotuję na parze, bardzo lubię
OdpowiedzUsuńJa czasem gotuje na parze. Bardzo smakuje mi ryba gotowana na parze, brokuły i ziemniaki ☺
OdpowiedzUsuńCzęsto gotuję na parze , uwielbiam takie warzywa ...
OdpowiedzUsuńNawet na sałatkę tak gotuję ;-)
Słyszałam, że brokuł niekoniecznie na parze. Że to warzywo woli wodę. A tu, ops - piszesz, ze pyszny? U mnie też garnek stoi :)
OdpowiedzUsuńJa myślę nad zakupem parowaru :)
OdpowiedzUsuńMoja mama uwielbia gotować na parze :D
OdpowiedzUsuńJa również bardzo często gotuję na parze - jest to jeden z moich ulubionych sposobów na zdrowe warzywa ;)
OdpowiedzUsuńJa też często gotuję na parze :) znacznie lepiej smakuje :)
OdpowiedzUsuńGotowanie na parze jest bardzo zdrowe, ale jednak bardzo ciężko mi się do niego przekonać ;)
OdpowiedzUsuńSer na parze? Kurczę, ciekawe!
OdpowiedzUsuńuwielbiam warzywa na parze!
OdpowiedzUsuńNa parze to tylko gałuszki ;)
OdpowiedzUsuńA czym jest to masło ghee??