czwartek, 22 listopada 2012

Mam ochotę na jabłko



Jabłka z działki...




Pieczone na patelni...
 Tak to wygląda przed...



A tak po  ...
Zjadam wszystkie na jeden raz na kolację siedząc przy laptopie :-)))
Pycha w sosie własnym.....




Patelnia 24 cm , trochę oleju na dno , układam jabłka,  przykrywam pokrywką i czekam :-)))
Smacznego !!!



43 komentarze:

  1. Mniam :))) I samo zdrowie :)

    Osiem jabłek na raz
    nie dałabym rady chyba :)
    Dobrego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmm...a ja mam mrowie jabłek...i zapomniałam o tak prostym przepisie:))))))))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  3. Lasuchu! Swieze jablka maja wiecej witamin!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najwięcej witaminy mają polskie...
      całuski

      Usuń
  4. też lubię pieczone jabłuszka ...

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy11/22/2012

    Witaj Krysiu! Jabłuszka fajnie wyglądają. Na pewno wypróbuję.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. prosto na Thanksgiving:)
    Jesli je gdzies dopadne w ciagu dnia, beda daniem swiatecznym, suoer, dzieki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają pysznie! A jabłek u nas dostatek:-))) Obrodziły nam jabłonie pięknie w tym roku. A zapach takich jabłek nie da się porównać z tym ze sklepu:-)))
    Pozdrawiam serdecznie
    Asia

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo smaczne, muszę kochanieńka wypróbować. Ponieważ w tym roku jabłek było dostatek to jes suszyłam, ale gorsza sprawa, bo nie nadążałam z ich suszeniem, bo zaraz je pożarłam :)

    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie jabłuszka a że jesteśmy wszyscy łasuchami to takie upieczone polewamy sosem waniliowym.

    OdpowiedzUsuń
  10. To moje zimowe delicje...:o)Do zapachu jabłuszek dodaję odrobinę cukru cynamonowego...;o)

    OdpowiedzUsuń
  11. Narobiłaś mi apetytu....trzeba spróbować. Pozdrowionka.

    OdpowiedzUsuń
  12. Aż dostałam ślinotoku!:))

    OdpowiedzUsuń
  13. A ja robię takie same w naczyniu żaroodpornym.Czasem z małym dodatkiem miodu:)

    OdpowiedzUsuń
  14. a ja inaczej: na blaszce do pieczenia, w piekarniku, nadziane czymś w miejsce gniazd nasiennych (żurawina, borówka, coś mało słodkiego- ale pyszny sosik z tego powstaje!) albo posypane cukrem z cynamonem (taka karmelowa skorupka się robi). Bez oleju ani wody, najlepsze są najmniejsze:-)))

    OdpowiedzUsuń
  15. no i dietę szlak trafi, bo ja jeszcze z miodem i rodzynkami :)))

    OdpowiedzUsuń
  16. kiedyś jako dziecko sie zajadałam nimi... na wsi u cioci był piec opalany drewnem, i tam jako dziecko piekłam jabłuszka.
    teraz zapewne przyprawiłabym owoce jakimś cynamonem...

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  17. Zapach tych jabłek to już wstęp do adwentu i czasie przedświątecznego. W tym roku jeszcze je sobie nie piekłam. Dobrze że mi o tym tu przypomniałaś. Zawsze mnie kalorii jak w szarlotce i podobnie smaczne

    OdpowiedzUsuń
  18. Moja Mamcia uwielbia tak przyrządzone jabłka:)

    Ja wolę surowe. Pod warunkiem, że są twarde i soczyste. Te miękkie też przetwarzam:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pycha :) ja piekę w piekarniku z brązowym cukrem i cynamonem :)
    :*

    OdpowiedzUsuń
  20. Prosty a taki smaczny deser. Piekę jabłka w piekarniku i posypuję cynamonem.Serdeczności

    OdpowiedzUsuń
  21. Bardzo lubię jabłka :D
    Mniam :D : D

    OdpowiedzUsuń
  22. Wspaniały przepis i jaki prosty i jak pieknie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  23. "Jabłek nie jadam,
    Zmądrzałem, Adam!"
    (J. I. Sztaudynder)
    Z lat pacholęcych pamiętam jabłuszko pełne snu - wino marki wino, rocznik bieżący!
    serdeczności

    OdpowiedzUsuń
  24. Właśnie mąż kupił 15kg przepysznych jabłuszek i jemy po kilka dziennie. Bardzo lubimy suszone.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  25. ja ostatnio dżem jabłkowy robiłam :) i ostatnio podgrzałam go przyprawiłam cynamonem i wpałaszowałam z lodami śmietankowymi :P

    OdpowiedzUsuń
  26. za jabłkami surowymi nie przepadam, no i mam na nie uczulenie. tylko takie pieczone...ale na kolację?toż człowiek za godzinę głodny jest!

    OdpowiedzUsuń
  27. Anonimowy11/22/2012

    Codziennie zjadam po dwa duże słodkie jabłka, najchętniej rubiny. Jednak wieczorem jabłek nie powinno się jeść, bo przez noc kisną w żołądku, choć nie wiem, jak zachowują się jabłka smażone.

    OdpowiedzUsuń
  28. Najchętniej bym zjadała zrobione przez kogoś:)

    OdpowiedzUsuń
  29. Też po kolacji zjadam jabłko, albo dwa. Zapomniałam o pieczonych, ale na patelni nigdy nie próbowałam. Dzięki za podpowiedź. Mam winne, więc nadzieję je konfiturą z wiśni :)))

    OdpowiedzUsuń
  30. ja sie objadam jablkkami to moje ulubione owocki,takich jeszcze nie jadlam:P

    OdpowiedzUsuń
  31. rodorek11/22/2012

    Ha! Też lubię pieczone. Najpierw odkrawam dekielek i wydrążam gniazdo nasienne. W puste miejsce wkładam łyżeczkę jakiś konfitur i do piekarnika:) Pychotka. Na patelni nie robiłam, spróbuję, a jakże!
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  32. Ale pyszności :-)))
    Pomysł świetny...:-)))
    A może tak czekoladę do środka włożyć hmmmmmmmm

    OdpowiedzUsuń
  33. Wspaniała zdrowa kolacja. Ja nie przysmażam. Gotuję.
    Dużo w tym roku jabłek. Trochę za dużo...
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  34. Taki smak własnych jabłek jest niezapomniany :)
    Kochana - zapraszam po odbiór wyróżnienia ( post wcześniej ) - bez Ciebie świat blogowy nie byłby taki sam :)
    buziaki - Ania

    OdpowiedzUsuń
  35. Anonimowy11/22/2012

    Przepysznie wyglądają i na pewno tak samo smakują !!!!
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:)))

    OdpowiedzUsuń
  36. nie aż tak dawno :) ale pracy nadmiar, wieczorami składam futro to i Fado nie miał dostępu do bloga ;)

    OdpowiedzUsuń
  37. Ja też chcę skosztować.

    OdpowiedzUsuń
  38. Co za zbieg okolicznosci! w momencie, gdy dodalas komentarz u mnie, ja akurat buszowalam u ciebie po blogu :)
    smakowitosci! zycze milego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  39. Pamietam,że u dziasdka w sadzie rosły jabłonie papierówki, jak były mocno dojrzałe skórka sama schodziła, i były słodkie, na rynku teraz takich nie kupisz

    OdpowiedzUsuń
  40. Kusicielka z Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  41. Z patelni jeszcze nie jadłam . Zwykle to robię w piekarniku. Ależ mi sięzachciało

    OdpowiedzUsuń
  42. Jabłuszka z wyglądają szałowo.
    Megly.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...