Siedzę spokojnie i oglądam sobie TV ,
a tu wyskakuje na minutkę guru kulinarny ten z reklamy od sałatki i bułeczki.
Nie znam jego nazwiska niestety...
I podaje prosty , krótki przepis na białą kapustę.
Łatwy do zapamiętania,
więc go z lekkim niedowierzaniem następnego dnia zrobiłam.
Pyyyycha wyszło...
Byłam zaskoczona...
Przypomina przynajmniej dla mnie w smaku kalafiora :-)))
Przepis :
Drobno posiekałam kapustę, wrzuciłam na patelnię,
delikatnie posoliłam
i udusiłam z łyżką masła lub 2 , w zależności od ilości kapusty i smaku.
Dla koloru dorzuciłam szczypiorku...
Wyszło niesamowicie pysznie,
byłam bardzo zaskoczona
i teraz ta kapusta w okresie zimowym będzie na pewno często gościła na moim stole.
Lubię takie proste przepisy :-)
Kocham proste przepisy :-)
Po co warto jeść kapustę ?
Obniża ciśnienie krwi...
Zapraszam do nowej grupy
Promujemy Fanpage, Instagram i Blogi ...
Promujemy Fanpage, Instagram i Blogi ...
A kto jeszcze nie zna grupy PROMUJEMY BLOGI , to też zapraszam :-)
Moja babcia tak kapustę czasem przygotowywała, pamiętam, że chętnie jako dzieci jedliśmy i taką wersję kapusty. :)
OdpowiedzUsuńNajprostsze przepisy okazują się najlepsze, na zdrowie, Krysiu:-)
OdpowiedzUsuńchętnie bym taką teraz zjadła
OdpowiedzUsuńMoja babcia tak robi kapuste od zawsze :)
OdpowiedzUsuńJa rowniez lubie szybkie i proste przepisy i oczywiscie kapuste. Chetnie zrobie taka :D
OdpowiedzUsuńPrzepis rzeczywiście prosty, ale takie są najlepsze! Zapisuję do wypróbowania ;)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie, ale bez szczypiorku ;)
OdpowiedzUsuńLubię kapustę w każdej postaci, a w takiej jeszcze nie jadłam, muszę spróbować
OdpowiedzUsuńIdealna na jesień, mega wzmacnia odpornosć :)
OdpowiedzUsuńA ja lubię kiszoną albo na ciepło i słodko -tylko ta druga mi nie wychodzi
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa przepisu, z chęcią wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie ten przepis, może podsunę mamie do wykonania.
OdpowiedzUsuńJa taka czerwoną kapustę na ciepło mogłabym jeść cały czas
OdpowiedzUsuńNo proszę, też wypróbuję, jak takie proste!
OdpowiedzUsuńProsty, szybki a jaki genialny! Na pewno wypróbuję, bo bardzo lubię kapustę :)Lubię nieskomplikowane dania, bo wtedy mam czas na inne rzeczy :)
OdpowiedzUsuńLubię kapustę, chociaż najbardziej kiszoną, ale wypróbuję, bo przepis naprawdę prosty.
OdpowiedzUsuńDziękuje Krysiu i pozdrawiam cieplutko:)
Oczywiście, że znamy kapustę ;).
OdpowiedzUsuńLubie kapustę, ale wolę kiszoną w postaci bigosu na przykład. A wiem, ze to zdrowe warzywo i zapomniane nieco u nas.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy kapustę w każdej postaci. Jednak najwięcej jemy kapusty kiszonej.
OdpowiedzUsuńMam swoją, przepyszną.
Pozdrawiam:)
Fajny i prosty przepis - takie lubie. A kapustę uwielbiam w każdym daniu a najbardziej kiszoną ze świeżym chlebem.
OdpowiedzUsuńProste i tanie jedzonko, trzeba wypróbować recept.
OdpowiedzUsuńO tak, przepycha, mniam :)
OdpowiedzUsuńPysznosci :) szybki i fajny dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńMoja mama robi dokładnie taką samą kapustkę, mniam :)
OdpowiedzUsuńSkoro jest taka dobra to też spróbuję :)
OdpowiedzUsuńKapusta to często niedoceniane warzywo
OdpowiedzUsuńcoś czuję że niedługo wypróbuję
OdpowiedzUsuńoj, trzeba wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńNo cóż, czasami najprostsze przepisy są najlepsze:-)
Takie bardzo proste i łatwe przepisy są najczęściej najlepsze. Swoim wpisem nawet skusiłaś mnie do wypróbowania, więc przy najbliższej okazji przetestuję i odkryję nowy smak :)
OdpowiedzUsuńto mi brzmi jak Michel Moran ;) a przepis zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńKapusty duszonej jeszcze nie jadłam, za to duszoną cebulę po prostu UBÓSTWIAM! <3
OdpowiedzUsuńNie przepadam za kapustą. Mogę za to polecić mojej mamie. Ona za nią przepada.
OdpowiedzUsuńNie jestem maniaczką kapusty mimo to w takim przepisie może być bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kapustę na ciepło, a takiego przepisu nie znałam, zapisuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kapuste niestety mąż nie moze więc nie gotuje chyba ze dla siebie bigos raz na rok i jem go 5 dni hi hi
OdpowiedzUsuńNo coś nowego :) Niedrogie i zapowiadające się znakomicie danie. Dzięki
OdpowiedzUsuńHaha, chyba ąż zacznę oglądać telewizję. xD
OdpowiedzUsuńW taki sposób jeszcze kapusty nie jadłam.
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńNo proszę, prosto i pysznie. Będę musiała wypróbować koniecznie
OdpowiedzUsuńChętnie skorzystam z Twojego przepisu. Uwielbiam kapuchę :D
OdpowiedzUsuńTeż spróbuję zrobić :) Lubię kapustę - i może tym przepisem również męża do niej przekonam ;)
OdpowiedzUsuńKrysiu to ze świeżej kapusty zgaduję, czy z kiszonej? Bo jak z kiszonej to ja jeszcze dodaję odrobinę mąki i skearek i jest pychotka ;)
OdpowiedzUsuń