POLITYKA PRYWATNOŚCI

17/06/22

Kisić można wszystko: mniszek lekarski

 

Jak kisić to kisić wszystko.

Tym razem to mniszek lekarski, akurat kwitł i do słoika trafił kwiat mniszka i pokrojona łodyga.

Jak się ukisił, to w smaku jak dla mnie to nie czuję tej charakterystycznej goryczy mniszka.

Smakuje podobnie jak ogórek kiszony i jemy go jak surówkę do wszystkiego, do czego nam się podoba.








I tylko czasu brakuje, by kisić i kisić 😀

Kisić można wszystko...




24 komentarze:

  1. Ciekawe... O kiszonym mniszku lekarskim nie słyszałam jeszcze, ale chętnie bym go spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też jestem otwarta na ten smak.

      Usuń
  2. Tak, to prawda kisić można wszystko. Ciekawa jestem jak smakuje kiszony mniszek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej, nie wiem czy dałabym się przekonać 🙈 jednak co ogórki to ogórki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To że kisić można wszystko to słyszałam, bo i buraki, pomidory, jabłka i gruszki kiszone już widziałam, ale mniszek po raz pierwszy. Aż chciałabym go spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie próbowałam takiego kiszonego mniszku :) a ogorki UWIELBIAM!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To też by Ci smakował, bo w smaku podobne, tyle, że pokrojone.

      Usuń
    2. To tym bardziej też się skuszę.

      Usuń
  6. Nigdy go nie kisiłam, więc mam co nadrabiać.

    OdpowiedzUsuń
  7. To w sumie prawda, że kisić można wszystko.

    OdpowiedzUsuń
  8. Na pewno jest się czym zainteresować i co ukisić.

    OdpowiedzUsuń
  9. Recenzje Kiti17 czerwca, 2022

    Bardzo dobrze, że można ukisić też mniszek lekarski.

    OdpowiedzUsuń
  10. Myślę, że gdy nadarzy się okazja skuszę się na tę propozycję.

    OdpowiedzUsuń
  11. Zapewne to racja, ze wszystko można ukisić, ja jednak wolę pozostać przy ogórkach. Ale uwielbiam tez kiszoną rzodkiewkę, którą zajadam się w Izraelu

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie wpadłabym na pomysł z tym kiszeniem mniszka, jak widać można faktycznie wszystko kisić.

    OdpowiedzUsuń
  13. Też jestem ciekawa samego smaku tej kiszonki:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Świetna opcja z tym mniszkiem. Cuda natury są bardzo pozytywne.

    OdpowiedzUsuń
  15. O tym, że kisić można wszystko przekonałam się kilka lat temu, gdy w restauracji zobaczyłam w menu potrawę z kiszonymi rzodkiewkami.

    OdpowiedzUsuń
  16. Ciekawy produkt , ja tylko kisze ogórki

    OdpowiedzUsuń
  17. Swietny pomysl, chetnie sprobuje :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Co do mniszka to nawet próbowałam lemoniady z niego. Co do koszenia to różne produkty ludzie kiszą

    OdpowiedzUsuń
  19. Niedawno piłam syrop z mniszka lekarskiego, ciekawa jestem tego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  20. O zobacz, samo zdrowie na talerzu. Muszę i ja przekonać się do kiszonek.

    OdpowiedzUsuń
  21. Tanim kosztem można stworzyć smakowity dodatek do różnych dań. :)

    OdpowiedzUsuń