Od czasu do czasu piekę chleb.
Tym razem zerknęłam na przepis z bloga Wędrówki po kuchni .
Mąkę mam, drożdże, też pozostałe składniki, zarobione, wrzucone do pieczenia...
I zaczęła się przygoda...
Nie dość, że za długo stał podczas rośnięcia to i potem przykleił się do przykrywki i przypalił, a następnie jak wyciągnęłam z foremki, to padłam ze śmiechu :-)))))
Mój Kochany spojrzał na pokrojony chlebek i zapytał:
- A co to ci wyszło słoneczko? Chyba chleb szwajcarski, skoro jest ser to i może być chleb :-)))
W smaku wyszedł bardzo dobry, jak to chleb z orkisza, nawet słonecznik do niego dodałam, bo lubię, a że z dziurką w środku, to chyba nie każdy tak potrafi :-))
Smacznego chlebowego :-)
Zapraszam do nowej kociej grupy
Masz kota? Kochasz koty?
Oj tam, zaraz ser, dziurkę można wypełnić choćby wędliną, kanapka i tak wyjdzie pyszna. ;)
OdpowiedzUsuńZ tą dziurką w środku też fajnie wygląda i na pewno nie zmienia to jego walorów smakowych :)
OdpowiedzUsuńNa pewno, a dzięki temu chleb staje się jeszcze bardziej unikatowy :D
UsuńTeż piekę sama chleb, a Twój z dziurką wygląda uroczo :)
OdpowiedzUsuńjeszcze raz:
OdpowiedzUsuńtaki jej się chlebek zdarzył, że pod skórą kotek łaził ;)
taką piosenkę Babcia śpiewała"
OdpowiedzUsuńraz się panna wydac chciała, chleba upiec nie umiałą, ale raz się odważyła
i na pieczeń rozczyniła
taki jej sie chlebek zdarzył
Prawie czuję jak pachnie ten chlebek! Gratuluję takiego Kochanego...
OdpowiedzUsuńTeż od czasu do czasu piekę chleb. Super ci wyszedł i najważniejsze, że dobry.
OdpowiedzUsuńNa pewno chlebek wyszedł wyjątkowy, a w smaku pewnie pyszny.
OdpowiedzUsuńDomowy najlepszy. A takiego oryginalnego z dziurką nie kupisz w żadnej piekarni;)
OdpowiedzUsuńTeż piekę chleb, regularnie, początki są zwykle nie łatwe :)
OdpowiedzUsuńTaki domowy chleb na pewno jest bardzo smaczny, z przyjemnością też się skuszę.
OdpowiedzUsuńGeneralnie, niemal do każdego pieczonego chleba dodaję ziarna słonecznika, uwielbiamy go, podobnie jak ziarna sezamu. :)
OdpowiedzUsuńTeż kocham słonecznik i ziarna sezamu :-)
UsuńSzczerze pisząc nie jadłam domowego chlebka. A gotować, piec itp nie lubię.
OdpowiedzUsuńMożesz wykorzystać urządzenie do pieczenia chleba, wszystko za Ciebie zrobi, a pachnie w domu niesamowicie. :)
UsuńTeraz są takie urządzenia, że nie trzeba się za bardzo napracować.
UsuńFajnie wygląda. Nigdy takiego chleba nie próbowałem - uważam, że warto go spróbować.
OdpowiedzUsuńTen chlebuś coś Ci chce powiedzieć...;o)
OdpowiedzUsuńSama lubię piec i czasem zdarza mi sie upiec chleb, jednak taki zwykły pszenny
OdpowiedzUsuńDomowy wypiek, o aromatycznym zapachu, jeszcze ciepły, to coś na co zawsze się skuszę. :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię domowy chleb i sama często pikę. Tego przepisu jednak nie znam.
OdpowiedzUsuńAj tam, aj tam - no trochę się przypalił, ale poza tym wygląda całkiem całkiem.
OdpowiedzUsuńChlebek wygląda pysznie i niesamowicie. Uwielbiam takie domowe chlebki, bo mają o wiele lepszy smak niż takie kupne. Choć próbowałam robić własne chleby to zawsze wychodziły jakieś takie mokre.
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalny chlebek i zapewne bardzo smaczny :) Zjadlabym sama caly, od razu :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny chleb. Jeden z najlepszych, jakie można dostać.
OdpowiedzUsuń