POLITYKA PRYWATNOŚCI

05/04/18

Pełną parą



Stał u mnie tak z 10 lat garnek do gotowania na parze dość duży, nie wiem po co
go tak długo trzymałam , mogłam przecież oddać komuś, ale sobie stał , jakiś czas
temu spróbowałam go użyć i nie smakowało mi.
Wróciłam do niego znowu jakieś 2 miesiące temu i zaczęło się :-))
Jak ja się cieszę ,że go jednak zostawiłam i nikomu nie oddałam :-)

Gotuję na okrągło różne warzywa, a najlepiej mi smakują brokuły gotowane z masłem ghee robionym przeze mnie osobiście w domu i dziwę się ,że ludzie kupują gotowe ghee
skoro można zrobić samemu i jest to bardzo proste.

Polecam gotowanie na parze , tutaj są właśnie brokuły i seler mniam, pycha :-)
Ugotowały się na kolację :-)
Nie solą tych warzyw podczas gotowania , jem również bez soli tylko wrzucam na gorące jeszcze brokuły masło ghee...W smaku przypomina kalafior , który bardzo lubię również :-)







Kto z Was gotuje na parze ?




33 komentarze:

  1. Ja mam szybkowar zepter, który dostałam w prezencie i tam również gotuje się jak na parze, a soli używam tylko by posolić wodę na makaron:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja już prawie inaczej nie gotujé.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam gotowane na parze warzywa i białe mięsko, ale do warzyw równie mocno lubię niezdowy sosik na bazie śmietanki lub majonezu ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie przygotowuję posiłki na parze, zwłaszcza w okresie dietkowania. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już od dawna gotujemy na parze, teraz nie wyobrażam sobie innego sposobu na gotowanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubie gotowanie na parze oraz posilki wlasnie takie lekkie. Wazna sprawa to odpowiednie doprawienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo zdrowa opcja gotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Gotuje czasem na parze ale rodzina się buntuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Próbowałam ale nie smakują mi takie warzywa.Wiem,że to samo zdrowie,ale jakoś nie mogę sie przekonać.

    OdpowiedzUsuń
  10. Mam parowar w formie sitka na garnek i używam regularnie. Czasem gotoję rybę lub pierścionka drobiową od razu z jarzynami. To praktyczne gdy jestem akurat sama w domu. Gdy zaś gotujemy to lepiej użyć osobnej maszyny z kilkoma sitkami. Zmieści się więcej i obiad dla całej rodziny gotowy za jednym zamachem.

    OdpowiedzUsuń
  11. Często niedoceniane jest gotowanie na parze, a żarcie faktycznie można zrobić genialne!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ooo inspirujesz ! Muszę wyciągnąć swój !

    OdpowiedzUsuń
  13. Kupiliśmy z mężem niedawno właśnie taki garnek do gotowania na parze i świetnie się sprawdza np. do gotowych mieszanek mrożonych albo do fasolki szparagowej :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja jadam głównie surowe warzywa ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. chyba jeszcze nie jadłam tak gotowanych warzyw

    OdpowiedzUsuń
  16. Nie gotuję nigdy! Zwyczajnie obawiam się, że moje "kuchenne akcje" skończyły by się szybkim zejściem z tego świata ;) Ale odniosę się do nieco innego aspektu. A mianowicie - warto czasami wracać do rzeczy czy spraw, które wcześniej uznaliśmy za niepotrzebne. Czasami nawet po latach może okazać się, że jakiś przedmiot czy doświadczenie z przeszłości może okazać się niezwykle przydatne.
    P.S. A to, co widać na załączonych zdjęciach z pewnością smakuje wyśmienicie :) Pozdrawiam serdecznie Tomek.

    OdpowiedzUsuń
  17. W sumie nie gotuje na parze ale może spróbuję się przekonać. W końcu to całkiem zdrowo.

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja dużo gotuję na parze - warzywa i mięsa :-)

    OdpowiedzUsuń
  19. Co to za masło? Podpowiesz przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Mnie na przykład nie wszystkie warzywa smakują jeśli są gotowane na parze :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Ja gotuję na parze, bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja czasem gotuje na parze. Bardzo smakuje mi ryba gotowana na parze, brokuły i ziemniaki ☺

    OdpowiedzUsuń
  23. Często gotuję na parze , uwielbiam takie warzywa ...
    Nawet na sałatkę tak gotuję ;-)

    OdpowiedzUsuń
  24. Słyszałam, że brokuł niekoniecznie na parze. Że to warzywo woli wodę. A tu, ops - piszesz, ze pyszny? U mnie też garnek stoi :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Ja myślę nad zakupem parowaru :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Moja mama uwielbia gotować na parze :D

    OdpowiedzUsuń
  27. Ja również bardzo często gotuję na parze - jest to jeden z moich ulubionych sposobów na zdrowe warzywa ;)

    OdpowiedzUsuń
  28. Ja też często gotuję na parze :) znacznie lepiej smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Gotowanie na parze jest bardzo zdrowe, ale jednak bardzo ciężko mi się do niego przekonać ;)

    OdpowiedzUsuń
  30. Ser na parze? Kurczę, ciekawe!

    OdpowiedzUsuń
  31. Na parze to tylko gałuszki ;)

    A czym jest to masło ghee??

    OdpowiedzUsuń